top of page

Tisdagstankar i paus-mode

Sitter med andra koppen kaffe och tittar på morgonens nyansförändringar i den ännu nya vintervärlden utanför. Morgonens soundtrack är passande vackra Scenery av Alavilla Mailla (Spellistan Piano in the background kan varmt rekommenderas.) Lite paus-feeling av idag med huset halvfullt av förkyldisar vilket alltid drar i handbromsen för allt vad jobbplanering heter. Möten ombokas och fokus läggs i stället på den porträttbeställning jag nu sitter med. Inget ont som inte för något gott med sig.


Om det är något som den här pandemin ändå ingjutit är det just det. Det goda som också kom. När en av de konstnärer jag följt länge och emellanåt hämtat inspiration ifrån inte längre reser runt utan i stället ger sina workshops online så är det ändå en tacksam bieffekt. Det var väldigt länge sedan jag satt med en-minutsskisser av modell. Det gick bra att göra även online trots en ganska ringrostig hand kring ritkolet. Något jag kommer signa upp på fler gånger. Att snabbt hitta kroppens rörelse, linjer, att fokuserat försvinna in i mellanläget där en känsla översätts på papper, det är en speciell sorts frihet för sinnet.


Jag är försiktigt tacksam ändå för allt som startar om (som att få öva Lauridsen med vokalensemblen), för det hoppfulla i att ha vidare förhållningssätt till livet i fler vågor eller mellanlägen. Förhoppningsvis fortsätter världen att också vara tillgängligt nära.

Följtips är konstnären Zin Lim på Instagram och vidare till hemsidan. Där kan du signa upp på någon workshop eller bara hoppa på ett par timmar kroki i drawing club, som ges en gång i månaden. (OBS: helt osponsrat tips rakt från hjärtat en vanlig tisdagmorgon.)

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page