top of page

Med sagan som kuliss till leken


Yngsta dottern ville ha ett nytt rum, själv hade jag en budget på ca tretton och femtio, så jag tänkte återbruk och självklart konst från golv till tak. En väggmålning, som en saga, och ett väldigt mysigt rum blev resultatet.


Förutom att det måste passa en tjej med många idéer och en tydlig bild av vad som är både coolt och funktionellt så ville jag skapa något drömmigt, en flirt med sagan, en illustration att vila i när livet innehåller så mycket liv i övrigt. Utifrån lite olika skisser och referenser som spände från barnbok till coola inredningstidningar (ibland på konstiga språk) så kom vi överens om ett lagom abstrakt och lekfullt tema, som passar barnet i alla åldrar, även i min.Väggmålningen är gjord med färgrester från tidigare projekt, både egna och andras. Övriga förändringar är minimala. Möblerna är samma som innan; en blandning arvegods och hand me downs, garderoben en praktisk rest från när huset byggdes -83 och hylla och skrivbord har använts flitigt och synbart av flera olika familjemedlemmar under många år. Resten av rummet är inte ommålat utan får samla på sig några fler skavanker innan det blir dags. Som en hyllning till livet som varit och det som pågår. Det går att få ett helt nytt rum bara genom att lägga till en drömmig vägg och möblera om.


Fördelarna är att det spar på klimatet och skapar en ganska speciell känsla i rummet. Både mysig och självklar, med många spår av liv. En spegling av det som vi är. Jag upplever att jag blir mer kreativ av blandningen behov/begränsning och fri vision, men också att konsumtion som automatiskt tankesätt låser in kreativiteten till något som kan köpas färdigställt.

Jag vill gärna både uppmuntra och utmana till mer återbruk. Både för den som med små medel vill skapa något eget, men också för den som med en lite större budget vill ha något helt unikt - en kuliss till leken, en frizon att vila i när livet innehåller så mycket liv. Kontakta en konstnär och se vad ni kan komma fram till.


Du har väl inte missat att jag är ungefär hundra gånger bättre på att uppdatera Instagram och att saker når bloggen med ibland ett halvårs fördröjning? Följ mig där för smått och gott om både inredning, konst och familjecirkus. Ha en finfin dag!

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page