top of page

3 tavlor utvalda till Konstkrafts SommarsalongAtt söka till en jurybedömd utställning tycker jag är lite pirrigt. Att knappt få ihop tekniken och att sitta där strax innan midnatt vid deadline och grina en tår eller 17 för någon ouppdaterad, bortglömd mailinställning ger sannerligen en extra nerv till den psykosociala arbetsmiljön. Välbehövt? Kanske inte alls faktiskt, men nu blev det som det blev. Jag skulle kunna lova mig att arbeta med lite mer framförhållning och därmed kompromissa lite med mina ambitioner, jag vill ju oftast hinna med väldigt mycket mer än vad som rimligtvis får plats på mina dygn, men ett sådant löfte skulle vara svårt att hålla och den där ambitionsnivån är också en drivkraft jag uppskattar.


Till denna ansökan blev det tre verk, vilket var maxantal att söka med. Och alla tre blev utvalda av juryn. Det hade jag inte förväntat mig, så när mailsvaret landade fick jag läsa det ett par gånger extra för att verkligen förstå innebörden. När den väl landade blev den spontana reaktionen att hoppa runt i huset i någon form av väldigt cringe segerdans skrattviskandes "jag kan inte tro det" och "wow" i lite olika variationer och formuleringar. Ungefär här stängde alla barnen omsorgsfullt sina dörrar. Vid en sådan ansökan så handlar det både om hur bra verken är (i teknik och konstnärlig vision), men också hur bra de passar in med de andra som väljs ut, dvs. vilket gemensamt uttryck de kommer att ge. Så jag är tacksam, förundrad och glad för att alla tre verken kom med.


Målningarna är lite olika i sina karaktärer även om den röda tråden som vanligt vindlar sig genom det inre landskapet. Till innehåll sträcker de sig från lek i fantasins verklighet, genom vila och det som rotar en till fragment av tankar och bilder att leva upp till, vilka kan lägga sig som en tung blöt filt över ens axlar.


Utställningen har vernissage den 6 juni och pågår till den 15 juli, öppettiderna är fredag till söndag kl 13-16. Konstkrafts Sommarsalong håller till i en så fin utställningslokal i den gamla kraftstationen i Ljusne och den är väl värd en semesterutflykt till södra Hälsingland i sommar. Sommarsalongen brukar vara otroligt fin, en av mina favoriter. Kika gärna på deras hemsida och sociala medier för mer info om deras fina verksamhet. (Länkar till Konstkraft: hemsida, Facebook och Instagram.)


Årets jury:

Thomas Tidholm, författare, poet, dramatiker, musiker, fotograf.

Jens Salander, konstnär, måleri och video. Rektor Konstskolan Gävle.

Ann-Caroline Breig, bildkonstnär och konstnärlig ledare Konstkraft Ljusne.


Det ska verkligen bli spännande att se den färdiga utställningen, jag hoppas vi ses där!67 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

댓글


bottom of page