top of page

Känslor i vatten

Det som började som ursinnespmskroki växte till en utställning där jag fångade fler och mer nyanserade känslor i vatten.

För mig har kroppen alltid varit något jag måste förhålla mig till. Helst ska jag vara smal, vältränad, inbjudande, tillgänglig, lagom, rätt, stark, snygg, frisk, ung, listan kan göras lång. Kroppen har för mig som kvinna också alltid varit ett sorts slagfält, en maktkamp om vem den är till för där jag inte alltid haft makten att bestämma över mina gränser, där den varken har varit fredad i juridisk bemärkelse eller i min egen självbild. Kvinnokroppen har varit central i mitt skapande, inte som ett objekt att avbilda utan mer som en länge pågående process, jag har genom måleriet skapat konturerna av mitt universum med mina spelregler. Där kroppen är en förutsättning för livet. När jag målar kroki är det alltid känslorna jag fångar, den levda kroppen.


Jag har det senaste åren arbetat mycket med beställningar. Det börjar med ett samtal, kring förväntningar, storlek, budget och färgskala, kring ton och känsla. När alla förutsättningar är på plats börjar produktionen och verken har efter det hittat ut i byar, städer och världen. Från Arbrå till San Francisco. Är du intresserad så är det bara att höra av dig, så tar vi ett första samtal.

51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page